Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Καλό Πάσχα

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας σας εύχονται ολόψυχα καλή Ανάσταση και χαρούμενες γιορτές.
Δείτε τις χειροτεχνίες που κατασκευάσαμε, ακούστε  τα εγκώμια όπως τα ψάλλουν οι μαθήτριες της Ε΄τάξης αλλά
και την κατασκευή papier - mache της ίδιας τάξης.


Επειδή ρωτάτε, ο περίφημος κόκορας είναι χειροτεχνίας της κ. Βίκης, το animation με το flash δικό μου ...γιατί δεν κορνάρει ; ρωτήστε τι κόντρα πάιζει adobe και FB !!!

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο ορφανοτροφείο Χαλκίδας - Δωρεά τροφίμων

Από κάθε τάξη με μια αντιπροσωπεία μαθητών επισκεφθήκαμε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 10 η ώρα το πρωί, το ορφανοτροφείο Χαλκίδας, Τα παιδιά πρόσφεραν τρόφιμα τα οποία είχε μαζέψει η κάθε τάξη. Τους μαθητές και τους δασκάλους υποδέχθηκε εγκάρδια ο Διευθυντής του ορφανοτροφείου π. Γρηγόριος, ο οποίος μίλησε στα παιδιά εκφράζοντάς τους τόσο τη χαρά του για την προσφορά τους όσο και για το γεγονός της επίσκεψής τους.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης 18/04/2013 των τάξεων Δ΄, Ε΄, και Στ΄


Δείτε και άλλες φωτογραφίες εδώ.... εκτός από την πολύ ωραία ξενάγηση που είχαμε, είχαμε και όπως βλέπετε στη φωτογραφία και ...απρόοπτα!!!!

Αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 12/04/2013


Ήταν μια πανέμορφη εμπειρία για άλλη μια φορά...
Η διαφορά και ξεχωριστή ομορφιά αυτής της εκδήλωσης, ήταν το κοινό...!
Πιτσιρίκια όλων των σχολικών ηλικιών, παρακολούθησαν, χόρεψαν, χειροκρότησαν, φώναξαν, τραγούδησαν και τελικά απόλαυσαν. Πιστεύω, η επίσκεψή μας αυτή, στο Καλλιμάρμαρο στην αναβίωση των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν μια μοναδική εμπειρία!
Η οργανωτική Επιτροπή τα έκανε όλα άψογα! Όλα τα παιδιά της ομάδας του Φωκά Ευαγγελινού, οι τεχνικοί και οι εθελοντές έδωσαν το 100% του εαυτού τους με αποτέλεσμα να γίνει μια εξαιρετική Εκδήλωση!!! Τα κουστούμια εποχής και όλο το σκηνικό μας μετέφερε νοερά στην Αθήνα του 1896. Η συμμετοχή των ολυμπιονικών μας έδωσε μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια και όνειρα για το μέλλον....

(Παρατονία, κατά την προσωπική μου γνώμη, η συμμετοχή των μοντέρνων δημοφιλών τραγουδιστών, που ξεσήκωσαν βέβαια τα νεανικά πλήθη, δεν κατάλαβα τι συσχετισμός υπήρχε με το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο" για το οποίο μιλάει ο ποιητής στον Ολυμπιακό Ύμνο Γ.Π.)

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ψηφιακά κόμικ από την σελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου


Οι μαθητές της Δ΄τάξης με την δασκάλα του Μερκουριάδου Ελένη κατασκεύασαν στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος ψηφιακά κόμικς με το διαδικτυακό εργαλείο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Η όλη διαδικασία άρεσε πολύ στους μαθητές οι οποίοι ζητούν εναγωνίως τη διεύθυνση. Μπορείτε να μπείτε κάνοντας κλικ εδώ στην συνέχεια επιλέξτε "το εργαστήρι μου", θα σας ζητηθεί να δώσετε όνομα, και αφού δώσετε έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε δραστηριότητες. επιλέγετε κόμικ και... καλή διασκέδαση!!!